Borsodi Tranzit KözzétételProgramjainkRólunkKapcsolat

Rólunk

Az 1997-ben alapított – 1999-óta ózdi székhelyű - Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Kht. (2009-től Nonprofit Kft) az országban működő, legelőször alapított két megyei hatáskörű közhasznú tranzitfoglalkoztatási társaság egyike, egyben az ózdi, kazincbarcikai és edelényi kistérségek, illetve a Szuha-völgye legnagyobb non-profit humánerőforrás-fejlesztési, tranzitfoglalkoztatási szervezete.

tranzit.png

A társaság létrejöttének, működésének célja a régiót feszítő humánerőforrás-fejlesztési, foglalkoztatási, területi rehabilitációs és innovációs feladatok projektszerű elvégzése, a problémák enyhítése. Ezen célkitűzéseket a Kft. alapvetően különböző foglalkoztatási, humánszolgáltatási, non-profit befektetési és racionalizálási projektek létrehozásával, megvalósításával valósítja meg.

A társaság aktív szerepet vállalt korábban közcélú foglalkoztatásban és közmunkákban is, működési területe a munkanélküliek regisztráltsága szempontjából B-A-Z. megye, a munkahelyek szempontjából Magyarország, illetve a munkaerő-kölcsönzési tevékenységét illetően még az EU tagországai.


A társaság küldetése, hogy a hazai és külföldi tapasztalatokat és módszereket felhasználva megyei szinten különböző képzésekkel kombinált munkaerő-piaci projekteket hozzon létre, melyek következtében a programokban résztvevők egy része tartós munkahelyhez juthat.

A társaság tevékenysége:

  • Komplex, nagy volumenű képzési-foglalkoztatási, humánszolgáltatási, munkaerő-piaci és környezet-rehabilitációs projektek kidolgozása, hozzá kapcsolható uniós és hazai pályázati támogatások elnyerése, a programok megvalósítása.

  • Munkaerő-piaci, társadalomtudományi, felső- és felnőttoktatási, műszaki és környezetvédelmi témában felmérések, tanulmányok, megvalósíthatósági tanulmányok, pályázati projektek készítése.

  • Partneri jellegű részvétel más munkaerő-piaci, kutatási, és környezet-rehabilitációs jellegű projektekben (tréningek vezetése, tananyagfejlesztés, humánerőforrás-kezelés logisztikai és adminisztratív feladatai, stb.)

  • Felsőfokú oktatási intézményben végzett oktatói tevékenység.

  • Projektorientált befektetői, munkaerő-piaci fórumok, találkozók szervezése.

  • Tartós munkahelyek elérését elősegítő szakmai képzések, humán szolgáltatások, reintegrációs, csoportkohéziós és egyéb tréningek lebonyolítása, álláskeresési technikák oktatása, munkában maradást elősegítő tréningek biztosítása.

  • Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, személyre szabott munkavállalási potenciált növelő, illetve rehabilitációs szolgáltatásokkal.

  • Marketing és PR munka, irodatechnikai szolgáltatások.

    c3949f6384b89963f577b1e084a0332d.jpg